Baška Voda

Baška Voda se smjestila na Makarskoj rivijeri, 15-ak kilometera južno od Makarske.Tridesetih godina prošlog stoljeća braća Sikavice podignuli su prvi ugostiteljski objekt u mjestu, hotel Slaviju, koji je 1936. dobio odlikovanje iz Londona.

Nakon II. svjetskog rata grade se novi hoteli ,apartmani , pansioni , turizam dobiva poticaj i posljednjih je desetljeća glavna gospodarska grana. Danas, uz more i sunce, kupanje i ugodne šetnje, povijesne spomenike i muzej, Baška Voda nudi i atraktivne kulturno-zabavne priredbe. Vrlo su zanimljive vjerske proslave – napose procesija na Veliki petak (kroz sva mjesta u općini, čak 15 km), Dan sv. Nikole, zaštitnika Baške Vode (6. prosinca). Na Svetog Lovru (10. kolovoza) održava se smotra klapa Makarskoga primorja.

Raznovrsni su sportsko-rekreacijski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, stolni tenis, minigolf, ribolov, planinarenje i dr.). U večernjim satima održavaju se zabave u lokalima, na terasama i u diskoklubovima. Domaće specijalitete nude mnoge restauracije i gostionice. Organiziraju se atraktivni izleti. Zanimljive su šetnje u podbiokovske zaselke Bast i Topiće, poznate po siru, pršutu i kruhu ispod peke. Lagane su šetnje do Promajne i ribarskog seoca Bratuš, dragulja pučke arhitekture.